2010-01-31

The Cove

Några av er har fått stå ut med mitt tjat om den här filmen redan, men för er som ännu inte fått den äran tänker jag skriva några rader om den. The Cove är en dokumentärfilm om den delfinslakt som pågår i Japan just nu. Jag fick chansen att se den då jag jobbade på filmfestivalen i november och blev helt tagen (det kanske märks då det är över två månader sen jag såg den och jag fortfarande pratar om den). Det här är en film som man bara måste se. Inga undantag. Jag satt där i biosalongen och blev rörd till tårar. Det är en hemsk film som man helt enkelt inte får ignorera.

Låt inte det faktum att det är en dokumentär skrämma bort er, The Cove är mer spännande och mer gripande än hälften av alla drama- och actionfilmer där ute. Se den!
-
Trailern är bara ett litet smakprov av det man får se i filmen, det finns alldeles för många scener där man inte kan göra annat än att titta bort:

2 kommentarer:

Anonym sa...

vart hittar man den? eller släppt på dvd? <3

/Neggi

Caroline sa...

Den går på bio här i Sverige just nu. Men det är mkt möjligt att den finns på DVD hos dig. Hörde talas om den för första gången i september/oktober så gissar att det var då den släpptes i USA.