2009-05-18

Aldrig tänkt på tidigare

Det är ganska roligt för man lär sig inte bara nya saker om USA när man är här borta. Genom att prata med folk från andra länder lär man sig även se Sverige på ett annat sätt. Det är riktigt intressant faktiskt.
-
T.ex. Jag kollade på ett klipp på youtube från Filip och Fredriks Söndagsparty då Zach Braff var där. (Ni vet han från Scrubs.) Han hade varit i Sverige för inte så länge sen och sa att han inte hade lärt sig jättemycket svenska medan han var där, det enda han visste var att om man skulle säga nånting så skulle man upprepa det två gånger. Som: Hej, hej! Tack, tack. Ja, ja.
Har ni tänkt på det tidigare? Varför gör vi det egentligen? Finns det något annat språk i världen som upprepar samma ord två gånger på samma sätt som vi gör? En liten tankeställare så här på nattkvisten.
-
Nä, nu måste jag verkligen gå och lägga mig. Natti, natti! Puss, puss! :D

2 kommentarer:

Anonym sa...

för att vi i sverige är lite små-knäppa

Alex sa...

Haha. Otroligt sant. Precis nu lyssnade jag på Emilias genombrottslåt och kom att tänka på att det kanske är en anledning till varför denna engelska låt också har massa dubbelord, en svengelsk direktöversättning a la dubbla ord? ;-)

Jag tänker givetvis på hennes big big girl.

"I'm a BIG BIG girl,
in a BIG BIG world
it's not BIG BIG thing if you leave me.
But i DO DO feel
that i DO DO will
miss you much
miss you much."

miss you very very much, i really really do caroline :*