2009-01-18

Jobbig natt

Det har inte varit någon rolig natt i natt kan jag tala om. Vid tre-tiden vaknade jag av en mardröm. Folk hade dött till höger och vänster och till sist var det bara jag och mördaren kvar. Vi var ensamma i ett stort rum, förmodligen ett bibliotek, och hon gav mig en motorsåg som hon utmanade mig att använda. Jag tvekade för jag visste inte om jag skulle kunna använda ett sånt vapen till att skada en annan människa, även fast jag visste att hon var en mördare. Men nånting hände och jag blev rädd och svingade med motorsågen. Och träffade. Och när jag tittade upp så var det en bok jag hade sågat halvt itu. Men det läskiga var att boken blödde. Boken hade precis samma konsistens som en människa har, den var gjorde på kött och blod och jag hade precis sågat i den.

Precis här så fick jag nog. Jag sa till mig själv att "nej, jag vill inte se det här nåt mer, det är dags att vakna." Och så gjorde jag det. Jag vaknade. Jag var alldeles skärrad. Var tvungen att sätta på ett avsnitt av Scrubs så att jag inte skulle sjunka ner i samma dröm igen.

Sen när jag väl somnade igen vad tror ni jag drömde om då? Att jag skulle bli hängd(!)

Jag hade gjort nånting som hade brutit mot en flera hundra år gammal lag och nu skulle jag bli hängd för det. Jag försökte rymma men de fångade mig till slut och jag var helt hysterisk. Jag grät och grät och grät. Jag försökte vädja till dem att de inte kunde hänga mig för det där lilla. (Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det var jag hade gjort. Men jag vet att det egentligen inte var nåt märkvärdigt, men eftersom lagen sa att det var förbjudet så skulle jag hängas.) Det var hemskt. Panikkänslorna jag kände var så äkta. Jag ville verkligen inte dö. Och jag kunde inte förstå att jag skulle bli hängd för något så litet. Jag kunde inte sluta gråta, trots att jag försökte ta mig samman så jag skulle kunna prata med dem och övertyga dem om att det var fel så gick det inte. Tårarna och paniken fortsatte och nånstans i det här vaknade jag.

-

Jag som aldrig brukar drömma mardrömmar. Helt plötsligt är det två på en natt. Usch. Inte roligt. Hoppas det här var en engångsföreteelse för jag är helt slut.

2 kommentarer:

Alex sa...

Om man drömmer om döden brukat det betyda att något nytt är påväg att ske:) En nystart. Typ.

Anonym sa...

Stackars lilla gumman.
Läs inte så många "läskiga" böcker så kanske du slipper mardrömmar.
Kram