2009-01-22

Yoga istället för alkohol? Ja, varför inte.

Igår fick jag äntligen chansen att gå ner till gymmet och testa en yoga-lektion. Det var riktigt roligt. Jättesvårt, men roligt. Det sjuka var att när klassen var slut så var jag JÄTTEyr i huvudet. Det var helt sjukt, jag kom på mig själv med att vingla utanför trottoarkanten flera gånger på vägen hem, jag kände mig som om jag var full. (FYI, jag gick hem, jag körde inte bil.) Jag trodde yrseln skulle gå över sen när jag fått sitta ner och hämta mig lite, men icke sa nicke; jag var precis lika yr efter en halv timmes tv-tittande som jag var precis efter lektionen. Jag vågade inte ens ta en dusch för jag var rädd att jag kanske skulle svimma. Tog ett varmt bad istället och hoppades att det skulle hjälpa lite. Gjorde det det? Nope. Tre timmar, ett bad, en lunch och en tupplur senare så kände jag mig lite bättre. Jäklar, den där yogan tog verkligen på både kropp och själ^^.
-
Här är några av de positioner jag fick pröva. (Skitjobbiga var de allihopa.)
-
Downward Facing Dog:

-
The Warrior III:

-
The Eagle:
-
Bland det sista vi fick göra var att gå ner i brygga med hjälp av en boll:
-
Jag tror att "bryggan" var en stor orsak till varför jag blev så yr. Läraren sa att när man böjer ryggen bakåt så där så "öppnar" man en massa nerver i ryggraden som man annars sällan kommer åt. Det ska tydligen vara jättebra för dig och hjälpa dig släppa en massa spänningar i kroppen. Jo tack, spänningarna släppte loss rejält, speciellt i huvudet. ;)

3 kommentarer:

Eize sa...

Hur vet du hur det är att vara full.......

sis

Anonym sa...

Åå, vad härligt med yoga! Haha, men alltså ärligt, standarden på engelskanivån var ju inte skyhög... ;p

karmajohan sa...

Hej!

Jag driver butiken http://yogalabs.e-butiken.se/. Jag försöker få lite fler besökare för att fler skall få möjlighet att testa våra ekologiska yogamattor.

Jag undrar därför om du vill länka till oss. Om du lägger en länk någonstans på din site får du som tack köpa en ekologisk yogamatta från k.a.r.m.a CONSPIRACY© till grossistpris (249 inklusive frakt). Du kan läsa mer om denna matta här: http://yogalabs.e-butiken.se/?artnr=yl%5Fkarma%5Fmat%5Fnature samt på http://karmaconspiracy.com

Om du är intresserad vill jag att du länkar till http://yogalabs.e-butiken.se/

Namste och lycka till med din yoga och blogg.

vänligen,
Johan