2008-12-07

Jag överlevde min första dag!

Det här skrev jag igår kväll innan jag gick och lade mig.
-
Nu sitter jag inne på mitt nya rum och har precis sagt god natt till min lilla familj. Än en gång är jag hur trött som helst, jag tycker det är på tiden att min jet-lag lägger sig. (I och för sig har jag precis lagt på tre timmar på den men ändå - det är jobbigt att gå runt och vara trött hela tiden.)
När jag väl kom fram igår så kom J och mötte mig vid bagageutlämningen. Det tog kanske 25 minuter att ta sig hem från flygplatsen och vi satt och småpratade hela vägen. Barnen låg och sov när vi kom hem (haha, jag har redan börjat kalla det hem) men P kom ner och hälsade och gav mig en snabb husesyn. Sen blev det inte mycket mer än så; jag var jättetrött och de skulle upp och jobba idag, så vi sa god natt och gick och lade oss.
-
Vid halv åtta vaknade jag och hörde röster på övervåningen (jag sover på undervåningen, typ källaren men ändå inte – kan förklara mer om huset sen). Det var Candice (deras gamla au pair – hon jobbar sin sista dag på måndag) och barnen som gjorde sig redo för att gå till skolan. Jag ville verkligen gå upp till dem och säga hej men jag var så trött att jag somnade om och vaknade inte igen förrän vid halv tio. J jobbade hemifrån idag så han visade mig hur köket fungerade och jag åt lite frukost. Sen frågade Candice om jag ville följa med henne till ”the mall” och självklart ville jag det. Vi tog bilen och åkte - nånstans (har inte hunnit lära mig alla namn och platser än) och hon köpte lite smycken som hon ska ha till bröllopet. Sen tog vi en macka på Subway och hon berättade lite mer om familjen och sina erfarenheter och gav lite råd etc. Sen åkte vi hem igen och då var klockan kanske halv två, vi skulle hämta barnen i skolan klockan tre, så jag tog mig tid att packa upp alla mina grejer. (Jag förstår inte att jag kunnat ta med mig så mkt saker! Jag kommer bli tvungen att slänga hälften innan jag åker hem igen.)
-
Jag erkänner att jag var lite nervös över att träffa barnen. Vad ska de säga? Vad ska jag säga? Kommer de tycka om mig? Därför var det jätteskönt att ha Candice där som kunde ta hand om allt medan jag mest satt och observerade. Jag hade inget att oroa mig över, Jack och Claire är hur söta som helst och jag tror vi kommer komma jättebra överens. Det märks att Claire är uppspelt över att ha en till ”familjemedlem” i huset, så hon springer runt och visar mig saker – hon har redan lärt mig att spela en låt på pianot. Jack tar det lite mera coolt och tycker typ inte att det är nåt speciellt, men jag tror han blev lite glad när jag gick med på att boxas mot honom med deras Wii-spel. (Det var en riktig work-out kan jag tala om, kommer ha jätteträningsvärk i armarna imorgon.)
Sen nu på kvällen så åt vi middag hela familjen, Candice hade sin sista ”dress-fitting” ikväll så hon åkte redan vid fem, och efter det tittade vi på slutet av Harry Potter and the Chamber of Secrets. Allt som allt har det varit en jättebra dag, jag känner mig jättevälkommen och jag ser fram emot allt vad framtiden har att erbjuda. :D
-
Här har ni lite fler bullet points. Jag gillar verkligen mina nya listor, med dem kan jag berätta småsaker för er utan att behöva hålla på och skriva värsta historierna bakom. Så god natt och Enjoy!
- Imorgon är det Saint Nicholas day.
- Jag pratade med min ”community counselor” idag och hon berättade lite om allt som händer här i området. Om cirka två veckor kommer hon komma hit och ha en liten ”evaluation” med mig och familjen.
- För de som förstår kan jag berätta att den så kallade au pair-dansen slutade med en kram.
- Jag kommer bli tvungen att skaffa ett amerikanskt körkort.
- J sa att så fort jag säger till så fixar vi internet till min dator, så förhoppningsvis kan jag publicera de här ”små” inläggen snart.
-
OBS. P = mamman, J = pappan, Jack = 9 år och Claire = 6 år.

1 kommentar:

Alex sa...

Har inte du redan skaffat amerikanskt körkort?