2008-12-03

Första riktiga dagen i USA

Jaha, nu var det alltså dags. Dags för den stora uppdateringen. Uppdateringen som är skriven "live". Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det har varit väldigt mycket nytt idag. Förutom ny stad, nytt land och nytt språk, så har det varit massa nya människor och massor (och då menar jag MASSOR) av ny information. Men jag kan ju börja med the basic:
-
Klockan är nu 23.01 New York-time (05.00 Sverige-tid). Jag sitter i sängen på hotellrummet och försöker att hålla mig tillräckligt vaken för att skriva det här inlägget. JET-lagen kändes verkligen idag. Nakita ringde tidigare (vid elva-tiden hemma) och frågade oroligt om hon väckte mig. Nja, inte direkt. Då var klockan fem här och vi hade en kort rast från eftermiddagens föreläsning.
-
På tal om föreläsningarna så har vi världens mest underbara "talare". Hon är hur skön som helst och om alla amerikaner är som henne kommer jag att älska det här. Det är hon som sitter och proppar oss så fulla av information att vi nästan spricker. Vi har till exempel fått höra upprepade gånger hur mycket amerikaner ÄLSKAR att prata. De pratar och pratar och pratar och pratar och när de slutat prata, så pratar de lite till. Så om en au pair kommer till en familj och hon är tyst och blyg då blir de genast oroliga och tror att hon inte gillar dem. Det är en grej jag kommer få jobba på. Men eftersom jag har ett år på mig är jag inte särskilt orolig. Ni kommer inte känna igen mig sen när kommer hem. Jag kommer ha förvandlats till Negar. :P (Haha, du vet att jag älskar dig.)
-
Efter middagen ikväll så stack vi till "The Mall" som ligger bara ett par minuter från hotellet. Där var första gången jag fick den här känslan att "Shit, jag är här. Jag är verkligen här. På riktigt". Fram tills dess har jag mest följt med strömmen och lyssnat på föreläsningarna och inte tänkt på så mycket annat, men då... När man stod där i det stora, stora shoppingcentret (som egentligen var ganska litet enligt USA-standard), med jul-pyntning överallt och Macy's på ena sidan och Victoria's Secret på andra... Det var en känsla jag inte kommer glömma på ett bra tag. Och jag förhoppningsvis kommer känslan tillbaka igen imorgon kväll då vi ska åka in till Manhattan och sightseea. Ska bli sååå kul att äntligen få se det "riktiga" New York. Än så länge har jag ju bara sett flygplatsen. Tyvärr kommer vi inte få nån tid över för shopping så mission # 4 är ute ur bilden för tillfället. Inte för att det spelar nån roll, hade inte fått plats med nåt mer i resväskan ändå.
-
Sa jag att jag hade 2 kilos övervikt när jag checkade in på Arlanda? Jo, och på flygbolaget vi reste med hade de speciella regler så där betalade man inte per kilo utan hade man övervikt så var man tvungen att köpa en till resväska att lägga det "överviktiga" i och sen betala en klumpsumma på 120 Euro(!). Som tur är så var hon som hjälpte mig jättesnäll och hon sa att det kändes lite väl mycket att behöva betala 1200kr för bara två kilo extra. Och eftersom Sofie bara hade 38kg i sin väska så tyckte hon att det kompenserade det jag hade i min. Ergo, jag slapp betala överhuvudtaget! Tag för det Sofie. :) Nu börjar jag dock bli lite orolig över flyget till Seattle, tänk om det kostar så mycket för övervikt här också(?!), jag som nyss upptäckte att jag bara har 400kr kvar på kontot (Jäkla kamera!).
-
Alltså jag kan verkligen inte hushålla med pengar. Det är sjukt vad dålig jag är på det. Jag funderar på att arrangera med familjen så att jag bara får hälften av min lön i handen och att resten sätts in på ett sparkonto så jag har lite pengar kvar när året är slut. För känner jag mig själv rätt så kommer jag inte ha ett öre kvar sen när det är dags för min trettonde månad här i USA. Då vill jag ju ut och resa och då kan det vara bra att ha lite (eller ganska mycket) extra så man har råd att leva lite.
-
-
Nu börjar jag bli så där trött igen så jag kör med mina bullet points igen (även känt som Carros klassiska listor) innan jag går och lägger mig.
-
- Det finns tjejer här som knappt förstår engelska. Jag förstår inte hur de ska klara sig hos sina familjer.
- Vi fick veta lite om SBS (Shaken-Baby-Syndrome), det var riktigt obehagligt.
- Både Angelica och Mirre läser/ska läsa Twilight.
- Fick min första random komplimang av en främling idag. Gissa vad han sa? "Are those Reebok? Very nice!" Så tack för den tjejer. :D
- Vi är 81 au pairer här just nu, varav nästan hälften är tyskar eller brasilianare.
- Tydligen är det JÄTTEintressant att vara au pair här i USA. Så om man nämner det i en konversation ska man vara beredd på att få hundraelva frågor efter det. (Jag återkommer senare när jag vet om det stämmer eller inte)
-
Nu är det verkligen dags för mig att sova. Klockan har hunnit bli tio över tolv här (tio över sex hemma i Sverige) och jag ska upp klockan sju imorgon bitti. Ska försöka skriva lite imorgon också, men orkar jag inte det så får ni vänta på min rapport från New York sightseeingen. Puss for now!

3 kommentarer:

maria sa...

"Are those Reebok?" HAHAHAHAHAHHAHHAHA. jag dör.

Alex sa...

jag älskar din listor. jag hatar att du ska vara borta 13 månader istället för 12. jag avskyr att jag redan hade gått upp och ätit frukost innan du skrev klart det där inlägget och gick och la dig för att sova ;-)

men mest av allt så tycker jag om dig.
glöm aldrig det.
1 år. shit.

Anonym sa...

Om du har TUR som fan så blir du som mig;) ha det bäst!