2008-12-26

Julklappar i stora lass -> Bortskämd frågetecken?

Juldagen. (Dan efter dopparedan?) Den stora dagen i landet på andra sidan Atlanten. Jag lovar, det enda vi gjort idag är att äta och öppna julklappar; heeeeeela dagen. Jag är helt slut.
-
När jag gick upp vid åtta-tiden imorse hade Claire och Jack redan varit uppe i två timmar. De hade öppnat paketen som låg i deras julstrumpor och väntade nu otåligt på att resten av oss skulle göra detsamma så vi kunde börja med de "riktiga julklapparna".
Jag måste säga att det här med julstrumpan är definitivt en tradition jag tänker ta med mig hem till Sverige. Alla i huset har en strumpa som de hänger upp vid den öppna spisen på julafton (så tomten lätt kan komma åt dem). Sen kommer tomten under natten och lämnar en massa roliga små paket som man sen får öppna så fort man vaknar på juldagen. Och tro mig, i år var strumporna fyllda till bredden. Det här fick jag i min julstrumpa:
- Flingor
- Nudlar
- Balsam (i fast form)
- Badsalt
- Ansiktsmask
- Annas pepparkakor
- Julmust(!)
- Lakrits (tyvärr inte saltlakrits :( - det önskar jag mig fortfarande ;)
- Bazaar-tidning
- Lypsyl
- och sist men inte minst en apelsin (tomten lägger alltid en apelsin i tån på strumpan)
-
-
Tycker ni att jag är bortskämd än? Vänta bara ska ni få höra...
-
Efter julstrumps-öppningen blev det en snabb frukost där alla fick äta precis vad de ville och självklart var jag tvungen att smaka på mina nya flingor. Lucky Charms, som bland annat innehöll marshmallows av alla grejer. Sen var det bara att gå tillbaka till vardagsrummet och börja "den riktiga" julklappsutdelningen. Jag tror klockan kanske var halv tio när vi började och jag tror inte jag överdriver när jag säger att klockan var över tre på eftermiddagen när den sista julklappen blev öppnad. Hela dagen har ägnats åt att öppna julklappar och äta, äta och öppna julklappar.
Jag kanske borde berätta att här går inte julklappsutdelningen till på riktigt samma sätt som det gör där hemma. När vi öppnar julklappar hemma (oftast hemma hos storebror) så är det alltid nån som får ta befälet i att dela ut alla julklapparna, sen är det bara för oss andra att börja öppna. Idag var det så att vi delade ut en present i taget och den öppnades på en gång så att alla fick se vad det var, och sen fick nästa person en julklapp att öppna. Jag tror inte nödvändigtvis att det här är ett "typiskt amerikanskt" sätt att göra det på. P förklarade det som att om släkt och vänner har ansträngt sig så för att ge bort fina julklappar så borde de få den uppmärksamhet de förtjänar. Så istället för att slita upp alla på en gång, så tar man en julklapp i taget och riktigt njuter av att öppna den. Det är en ganska fin tanke tycker jag (plus att det känns som att de räcker mycket längre då :P).
Så som jag sa, heeeeeeeela dagen har gått åt till att öppna julklappar och äta. Och här kommer min bortskämda julklappslista:
- Först och främst fick jag ju skor. (de köpte jag till mig själv i julklapp i förr går)
- En "olympisk" munkjacka (OS kommer tydligen hållas i Kanada 2010 så det är en ganska stor grej där.)
- Bok: Special Topics in Calamity Physics av Marisha Pessl
- Chokladask från J (han jobbar ju som sagt på en chokladfabrik)
- Grå/svart munkjacka
- Alldeles egna skidstavar!!! (som de btw medvetet har matchat till mina turkosa skidbyxor, haha)
- Ett USB-minne (vilket var hur bra som helst, för mitt gick sönder typ två dagar innan jag åkte till USA)
- Handgjord tvål (från Kanada)
- Och sist men inte minst en äkta cashmere-top
-

Om det är så här det är att fira jul i USA varje år så kommer jag aldrig åka härifrån.Förstår ni nu varför jag känner mig som världens mest bortskämda au pair?

1 kommentar:

Alex sa...

kom heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem